Har du en redd hund eller katt?

Vi har god trening i å håndtere redde smådyr.

Katter er lettstressede dyr og liker ikke å sitte i bur eller kjøre i bil, med mindre de er trent til dette fra de var små. 

Noen blir skrekkslagne og kjemper med hele arsenalet de eier av våpen for å unngå å bli puttet i transportburet. 

Likevel må de av og til dyrlegen.

Tips:

Ha katten inne fra dagen før, når du har en dyrlegeavtale. Hvis ikke transportburet står framme til vanlig og byr på ullteppe og av og til godbiter og framstår som ufarlig, bør det ikke tas frem før katten skal inn i det. 

Samle kattens bakbein og putt rumpa inn først. Ta deretter tak framfor brystet og skyv katten rolig og bestemt bakover, inn i buret. 

Avispapir i bunnen kan være et triks. 

Det finnes svært gode, rimelige, angstdempende medisiner til katten din, som gjør transportbur og biltur MYE enklere mye lettere å komme helskinnet fra. Kom innom så får du det som trengs med hjem. 

Klinikken har gjennomgått Target hundesenter og Jonas Riise Johansens kurs i Husbandry – stressfri håndtering. Har du og din hund trent på dette – si ifra! Ønsker dere å trene litt hos oss, så setter vi av litt tid til dere. 

Vi setter alltid av ekstra god tid til valpene, og når eier ved timebestilling (i god tid) sier fra om at hunden trenger ekstra tid for å bli trygg. Dersom hunden ikke tåler vanlig hundegodis, er det fint hvis du tar med det som du bruker selv. 

Det finnes gode protokoller på medisiner til hunder som har ordentlig dyrlegeskrekk. Hunden behandles med medisiner kvelden før og samme morgen som den skal inn til oss, samt en medisin den skal ha en halvtime før undersøkelsen. Heldigvis trengs dette sjelden, men det er fint å ha når det trengs!

Slapp av, din bestevenn er i gode hender.