Hudutredning

Hudsykdommer er vanlige hos både hunder og katter.

Huden er et stort og viktig organ som må være friskt for å fungere som det skal for å beskytte kroppen på innsiden. 

Parasitter og infeksjoner med bakterier eller sopp er vanlige hos kjæledyrene våre. I tillegg har mange dyr allergier som gir kløe i huden og påfølgende sår og infeksjoner. Noen ganger er det sjeldnere lidelser som for eksempel autoimmune sykdommer som ligger bak et utslett.

En systematisk utredning må utføres for å gi pasienten med hudsykdom korrekt behandling. Iblant krever dette tålmodighet fra eieren, som må komme på gjentatte kontroller med hunden eller katten sin. Det kan være en krevende øvelse å eie en hudpasient, og derfor er korrekt hjelp og støtte fra dyrlegen viktig. Ring heller noen ganger for mye enn èn for lite, når du har en hudpasient hos oss. 

Hundens øreganger er et langt, smalt rør kledd med hud helt inn til trommehinnen. Huden i øregangen er rik på celler som slipper fri histaminer - «kløpulver» når en allergisk hund treffer det den reagerer på. Derfor er øreproblemer vanlig hos hunder med allergi. I tillegg vil økt voksproduksjon gi gode forhold for sopp og bakterier, og ørebetennelsen er et faktum. Symptomer på ørebetennelse skal tas alvorlig og helst behandles akutt. Hudinfeksjoner som får jobbe i fred en stund er vanskeligere å få has på enn de som kommer til oss raskt etter symptomene begynte å vises. 

Underliggende årsak forsøker vi alltid å identifisere og eliminere når vi har en pasient med ørebetennelse. Ellers kommer det jo bare tilbake!

Kontakt oss

Forsikringsoppgjør og betaling

Alle tjenester betales helst med kort. Kredittkort kan benyttes. Hos Resursbank kan man enkelt opprette Dyrekonto, om avbetaling ønskes. Kreditt hos Resursbank må være innvilget før behandling kan påbegynnes. Dyrlegen på Ålgård gir ikke kreditt.

Noen forsikringsselskaper tilbyr direkteoppgjør. Ta med forsikringsnummeret ditt. Det er et gebyr på 265,- for direkteoppgjør. Da betaler du bare egenandelen hos oss.

Slapp av, din bestevenn er i gode hender.