Tannbehandling

Profesjonell tannrengjøring kan kun utføres i narkose, fordi dyr ikke tillater fullstendig rengjøring i våken tilstand.

Dagen for narkosen skal dyret ditt kun ha tilgang på vann. Lufteturer gjøres korte. Katter holdes inne fra kvelden før. 

Pasienten blir grundig passet på i narkosen, og kroppstemperatur, hjerterytme, blodtrykk, respirasjon og oksygenmetningen i blodet måles og følges. 

Røntgen av tennene anbefales, og avtales med dyreeier på forhånd. 

Etter all tannstein og plakk er fjernet fra tenner og tannkjøttslommer anbefales vedlikehold med daglig tannpussing hjemme. Opplæring kan gis av oss. Rengjøring av tenner forebygger alvorlig tannkjøttsykdom, og er spesielt viktig hos dyr som lett danner tannstein og får betennelse i tannkjøttet. 

Ved behov for trekking av tenner gjøres dette i samme narkose, om mulig. Ventes en omfattende operasjon, eller pasienten har andre lidelser som gjør to kortere narkoser tryggere enn èn lang, må dyret ditt komme tilbake for operasjon. 

Katter har ikke like store problemer med tannstein som hunder har – men de tåler det desto dårligere! I tillegg har mange katter unormal tannresorbsjon. Da går tannspisende celler løs på tennene og løser dem opp litt etter litt. Dette er en svært smertefull lidelse når det er kommet inn til nervene eller opp på tannkronene. Slike tenner må trekkes. Vi tar alltid røntgen av kattens tenner, nettopp for å avsløre om pus har tannverk. Han sier det dessverre ikke selv. 

Generelt er det en svært takknemlig oppgave å operere ut dårlige tenner hos både hunder og katter. Smerter i munnen er noe begge arter skjuler godt. Dyrevelferdsmessig er det viktig å rydde opp i en smertefull munn, det vet alle som har prøvd å ha tannverk selv. Vi gjør dette også på gamle både hunder og katter, og etter det første døgnet som nyoperert er de i full vigør igjen, men de har ikke vondt i tennene lengre! Den eldste hunden vi har hjulpet var 16 år, og den eldste katten har til nå vært 18 år. Hjertesykdom eller andre skavanker er som regel ingen hindring.

Kontakt oss

Forsikringsoppgjør og betaling

Alle tjenester betales helst med kort. Kredittkort kan benyttes. Hos Resursbank kan man enkelt opprette Dyrekonto, om avbetaling ønskes. Kreditt hos Resursbank må være innvilget før behandling kan påbegynnes. Dyrlegen på Ålgård gir ikke kreditt.

Noen forsikringsselskaper tilbyr direkteoppgjør. Ta med forsikringsnummeret ditt. Det er et gebyr på 265,- for direkteoppgjør. Da betaler du bare egenandelen hos oss.

Slapp av, din bestevenn er i gode hender.